imageimageimageimageimageimageimageimage

Els veïns de Sant Jordi Desvalls en contra de l'abocador al poble

Els veïns de Sant Jordi Desvalls no volen que posin un abocador al poble

- Sant Jordi Desvalls projecta restaurar una zona d’extracció d’àrids del municipi convertint-ho en un abocador de plàstics, roba i altres materials no degradables.

- L’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls passa a la ofensiva per aturar l’abocador

 

Si no hi ha sorrera no hi ha abocador. Sant Jordi Desvalls vol que el Bosc de can Roure recuperi l’aspecte que tenia quan no era una zona d’extracció d’àrids abans que agafi cos la tramitació del projecte per instal·lar-hi un dipòsit de residus que ha presentat una empresa. El consistori ha passat d’obrir les portes del municipi als promotors a estar-hi decididament en contra i ha passat a la ofensiva. Ha demanat per escrit a la Generalitat que tregui la llicencia a l’empresa que, oficialment, encara té permís per explotar la sorrera i que acumula set expedients sancionadors perquè, durant aquest temps, no ha fet cap dels treballs de restauració de la zona als que està obligat. Si no ho fa, el concistori demana que s’executi la fiança que aquesta empresa va haver de presentar per demanar la llicència.


L’alcalde, Jordi Corominas, diu que l’Ajuntament està “decididament” en contra d’aquest abocador “després de veure que, al poble, ningú ho vol”.


L’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls passa a la ofensiva per aturar l’abocador


L’empresa que explota el Bosc de can Roure ja fa temps que no treu sorres i graves i té 7 expedients sancionadors perquè no ha fet cap dels treballs de restauració als que estava obligada. Malgrat aquests incompliments, això no és suficient per fer-li caducar el permís miner. El consistori ha adreçat escrits a l’Oficina de Gestió Unificada de la Generalitat a Girona i a la Direcció General d’Energia i Mines per demanar que li tregui aquest permís, que li faci executar la restauració de la zona per fases o, en el seu defecte, que això es faci amb la fiança d’aproximadament 300.000 € que va dipositar en el seu dia.

 

L’alcalde, Jordi Corominas, diu que si la sorrera es restaura ja no hi haurà espai per cap abocador i ha recordat que, tot i que l’empresa ha aturat temporalment el projecte (i demanarà un dictamen a la Generalitat), la tramitació s’ha iniciat (va començar el 5 d’octubre) i segueix el seu curs. Corominas diu que no es valen trobar que els ho facin “per nassos”. “Hem d’intentar parar-ho abans”, ha sentenciat.

 

El projecte d’abocador està en una fase inicial en la que, entre d’altres, s’ha de demanar la opinió de la Generalitat i de l’Ajuntament. L’acalde de Sant Jordi Desvalls ha confirmat que, de moment, encara ningú els ha consultat res però ja avança que enviaran informes desfavorables a la Direcció General de Qualitat Ambiental. Un d’aquests informes el redactarà un enginyer del Consell Comarcal i, un altre, l’arquitecte municipal.

 

De moment, l’empresa Restauració Sant Jordi Desvalls SL (la que promou l’abocador), ja disposa d’un certificat de compatibilitat urbanística emès per l’Ajuntament perquè el POUM contempla el Bosc de can Roure com la única zona del municipi on s’hi pot ubicar un abocador.

 

Més info . https://raulmuxach.wordpress.com/tag/sant-jordi-desvalls/