imageimageimageimageimageimageimageimage

Firmes contra la futura planta de residus de Forallac

PROJECTE DE GREU AGRESSIO MEDIAMBIENTAL AL MUNICIPI DE FORALLAC

-SOS Empordanet demanen suport en la seva campanya per evitar la construcció d'una macroplanta de tractament de residus al municipi de Forallac.

- L’empresa Servitransfer té la intenció de construir, ampliant la deixalleria actual, una planta de tractament de residus perillosos (segons consta en la llicencia que han demanat a l’Ajuntament), al cor del nostre territori, als boscos dels Clots de Sant Julià.

- Està destinada a fer-hi el procés de selecció i reciclatge de més de 100.000 tones de residus anuals provinents de tota la província.
 
 
 
Aquest fet afectaria de forma irreversible a un radi molt gran del nostre territori, inclosos tots els pobles del voltant, i comportaria:

- Eixamplament de camins rurals i antics, per donar pas a camions de gran tonatge. Trencament de la xarxa de camins rurals de cicloturisme i senderisme.
- Contaminació ambiental per emissió de gasos i contaminació odorífera (males olors)
- Contaminació acústica per sorolls de maquinaria i transit rodat .

Risc d’incendis als nostres boscos

- Transformació definitiva i degradació del paisatge i dels seus ecosistemes en un radi molt considerable, afectant molt directament al espai dels Clots.
- Afectaria al turisme local i als centres d’oci de l’entorn, hípiques, cicloturisme, senderisme, cases rurals…
Consultant el DOGC s’ha localitzat un Anunci del passat 2 d’octubre sotmetent a informació pública per termini de 30 dies la declaració de Impacte Ambiental i la sol·licitud d’autorització d’aquesta activitat per Servitransfer SL. La documentació es pot consultar a les oficines de l’OGAU de Girona, a la Direcció General de Qualitat Ambiental de Barcelona (Diagonal 525) i a la web del Departament de Territori.
El projecte el podeu trobar a l’Ajuntament de Forallac a disposició d’aquells que vulguin fer al·legacions (no hi ha massa temps).

Cal fer un front comú per evitar aquest disbarat irreversible per les futures generacions.

Per a més informació i donar soport:
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.