imageimageimageimageimageimageimageimage

Dóna per l'Empordà!

Acció-polígon-Roses-IAEDEN-Salvem-lEmpordà-març2015

Calen 6.000€ per saldar les darreres victòries als Tribunals

Contribueix a pagar les despeses judicials que han salvat, entre d’altres, la Garriga d’Empordà, la muntanya de Sant Julià de la Jonquera i el connector ecològic entre el Cap de Creus i els Aiguamolls.

Com us hem anat informant, darrerament hem guanyat diferents casos en els tribunals. Casos dels que potser feia temps que no havíeu sentit parlar perquè es van denunciar fa molts anys, doncs el sistema judicial és molt lent.

Però, la bona notícia d’una sentència favorable dels tribunals sempre ve acompanyada de la factura de les despeses corresponents: advocats, procuradors, pèrits, i ara també taxes!

Des del naixement de la plataforma Salvem l’Empordà el 2002, que primer obrava amb el NIF de la IAEDEN fins que les dues entitats es van fusionar oficialment el 2008, hem denunciat una vintena de casos davant la justícia administrativa, sovint presentant recursos a la instància superior quan hem perdut a la primera. Molts d’aquests casos els hem guanyat, amb persistència i paciència però també posant-hi molts diners del nostre ajustat pressupost.

Denunciem els projectes que considerem perjudicials pel medi natural, innecessaris des del punt de vista del ciutadà i/o encastats en models obsolets de creixement i progrés i que obtenen l’autorització i aprovació de les administracions.

Gràcies a la gran i imprescindible feina dels nostres advocats i tècnics, trobem faltes greus en les tramitacions d’aquests projectes i és per aquí on podem incidir. Quan no fan cas als nostres recursos, ho denunciem als tribunals on moltes vegades ens donen la raó.

 I això té un cost important: Des del 2002, hem sumat més de 80.000€ de despeses en aquestes denúncies. En alguns casos, hem buscat i trobat la complicitat d’entitats dels llocs afectats que han assumit una part d’aquestes despeses. Quasi sempre però, és el nostre nom el que figura com a part denunciant, amb el risc d’assumir, en cas que perdem, els costos del judici a part de la nostra defensa.

Els darrers casos que hem guanyat són:

Els darrers casos que hem guanyat són:

panorama Sant Julià IAEDEN-Salvem l'Empordà

La muntanya de Sant Julià de la Jonquera, on es projectava un macro-parc eòlic en mig d’una important ruta migratòria d’aus, amb un cost total de 12.272€.

barraca la Garriga d'Empordà

La Garriga d’Empordà, on hem impedit l’obertura d’una nova pedrera i hem salvat un important patrimoni de pedra seca, amb un cost total de 16.353€.

connector Serra de Rodes Zona industrial Roses

La zona Industrial de Roses, en un dels darrers connectors ecològics entre els parcs naturals del Cap de Creus i dels Aiguamolls, segueix als tribunals, amb un cost de 20.744€.

Una part d’aquestes quantitats l’han assumida altres entitats, i una altra ja l’hem anat pagant nosaltres a llarg dels anys. Però, aconseguida la victòria també toca saldar els comptes. És per això que ara us volem demanar la vostra col·laboració per recollir els 6.000€ que devem en aquest moment.

info: iaeden.cat