imageimageimageimageimageimageimageimage

Prendre consciència de què és el turisme responsable

Prendre consciència de què és el turisme responsable -  GREGAL Natura i Tradicions a l'Alt Empordà

Ha acabat l’estiu ple d’activitats i de caminades, i comença la tardor. Una estació que ens ha de permetre de prendre  la vida amb una mica mes de tranquil·litat.

Podem analitzar les nostres vacances des de molt punts de vista. Hem estat feliços? Ens han omplert? Hem descansat? Desconnectat?

També ens podem altres preguntes. Preguntes que haurien de ser un dels punts a l’hora de decidir on volem anar, o que volem fer. Els allotjaments tenen algun compromís ambiental? Residus? Energies renovables?  Les empreses d’activitats tenen algun tipus de compromís social? Sabem si son transparents? o si els treballadors estan ben pagats? I els restaurants, o les botigues, son una cooperativa o una petita empresa local?, o tot el contrari, és una gran multinacional? Producte local? Producte de temporada?

No. No sabem res. I la pregunta és, i com ho podem saber? Doncs, em sap greu, però no ho podem saber si no és la mateixa empresa que ho explica.

Potser seria hora de començar a plantejar-nos aquests temes seriosament. S’hauria d’exigir a l’administració que poguéssim accedir a aquesta informació. Entenc que conceptes “Turisme de qualitat”, etc… no diuen res.

I de moment, per començar, nosaltres hauríem de ser exigents i demanar aquesta informació. Això se’n diu Turisme responsable

exemples de llocs que m’han agradat:

http://www.labarricona.cat/ un restaurant sorpresa al Ripollès

http://www.elscausdemura.coop/ allotjament responsable

Comencem a canviar les vacances?

 

Escrit per: GREGAL Natura i Tradicions a l'Alt Empordà