imageimageimageimageimageimageimageimage

IAEDEN demana que es convoqui la Junta de Protecció dels Aiguamolls de l'Empordà

urgent convocatòria de la Junta de Protecció -òrgan rector de l'espai protegit dell Cap de Creus

NOTA DE PRENSA de IAEDEN:

Davant les crítiques a la gestió del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà (PNAE) que s'han fet públic darrerament, des de la IAEDEN-Salvem l'Empordà demanem que es convoqui de manera urgent la Junta de Protecció i que doni comptes de la gestió del parc.


Recentment s'ha creat una recollida de signatures a la plataforma virtual change.org, que reclama “que s'estudiï el problema de la gestió al Parc Natural” i que afirma que “alguna cosa no rutlla al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà”. Per una banda, la petició denúncia la pèrdua de biodiversitat del parc amb la conseqüència que aquest ja no és un lloc de referència per a ornitòlegs i naturalistes. Per altra banda, avisa de la “degradació de tot l’espai, una manca de diàleg amb la direcció i una certa sensació de decadència”.
També indica la pèrdua de personal del parc i conclou que tot indica un “dèficit tècnic i dèficit en la capacitat de gestió de recursos humans” de la direcció del parc.


Per a la IAEDEN-Salvem l'Empordà, aquesta petició és el darrer indici de problemes al PNAE. Ja fa temps que socis de la nostra entitat, que a la vegada són usuaris i visitants regulars del parc, s'adrecen a nosaltres amb queixes sobre l'estat de l'espai, sovint qüestionant la seva gestió.


També sabem que les retallades pressupostàries de la Generalitat en tot l'àmbit de medi natural i especialment en els parcs naturals, contribueixen a empitjorar la situació. Les eines normatives que han de regular la gestió, el control i la protecció es despleguen amb retard i sense recursos. Les retallades també han afectat als recursos humans del PNAE però a més dels llocs de treball retallats, hem constatat canvis constants del personal al Cortalet.


Des de la IAEDEN-Salvem l'Empordà volem recordar que, des de la creació del parc, l'òrgan rector del PNAE és la seva Junta de Protecció i és per això que hem instat el Parc de convocar amb urgència una reunió d'aquest òrgan. La nostra és una de les dues entitats ecologistes que tenen representants a la Junta de Protecció i com a tal podem assegurar que aquesta institució no es reuneix regularment: La darrera reunió de la Junta es va celebrar el setembre del 2013.


Davant del manifest malestar dels visitants i usuaris habituals del PNAE, d'ornitòlegs i naturalistes, tots ells preocupats pel medi natural que estimen, demanem a la Junta de Protecció que es reuneixi, que estudiï els problemes denunciats, que doni explicacions i que es consensuïn mesures per millorar la situació actual.

 

+info: iaeden.cat