imageimageimageimageimageimageimageimage

Troben una foca atlàntica a la costa de Llavaneres i Cadaqués

Troben una foca atlàntica a la costa de Llavaneres i Cadaqués
Foto: Sara Guillamon Prats/Facebook Crònicas Naturales de Torrevieja

Albirament d'una foca vitulina, espècie atlàntica, al litoral català i al de castelló. Segons ha informat el departament d'Agricultura aquest migdia, un submarinista va trobar-se cara a cara, el passat 17 de maig, a les 8 del matí, amb una foca "de la mida d’una persona" a 300 metres de la costa de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme). El pescador va identificar clarament que es tractava d’una foca ‘de color gris amb taques clares’ i va contactar amb un altre submarinista que hauria observat una altra foca a les illes Messines a Cadaqués (Alt Empordà) precisament l’endemà, el 18 de maig. 

Dues topades que el departament d'Agricultura veu relacionades amb dos albiraments més a Castelló. Un que va ser captat el 10 de maig a la platja rocosa de "La Renegà", entre Benicàssim i Orpesa, a les sis de la tarda 18 h i a uns 40-50 metres de la costa, tal i com mostra la fotografia de Sara Guillamón , publicada al Facebook de Crónicas Naturales de Torrevieja. I un altra albirament a la platja de Torrenostra, Torreblanca,  el dia 11 de maig, segons relata, Fernando Basurto, a 18 km al nord de l’anterior. 
 
Mapa dels albiraments de foca. Foto: DAR
 
La distribució d’aquestes observacions i les característiques observades en les dues de Castelló i la de Sant Andreu de Llavaneres fan pensar en un mateix exemplar de Phoca Vitulina, una espècie atlàntica, que ha recorregut la costa ibèrica de llevant, de sud a nord.