imageimageimageimageimageimageimageimage

Troben vàters i rodes al Ter entre Colomers i Verges

 foto arxiu:Kayac del Ter

- Una cinquantena de persones participen en una neteja després de la riuada de fa dues de setmanes i recullen 1,5 tones de plàstic

- La neteja popular que Kayak del Ter va organitzar aquest diumenge va acabar amb la recollida d'uns 1.500 quilos de plàstic, només entre el tram de Colomers i Verges, en què també hi ha l'Illa d'Avall, al terme de Jafre.

 

La jornada va acabar amb un dinar per als assistents. El responsable de l'activitat, Roger Duran, ha explicat que aquesta activitat la feia cada any pel seu compte, però que aquest va decidir fer una jornada per a tothom.

Així, va comptar amb la col·laboració del Consorci Alba-Ter, l'Ajuntament de Colomers, el parc de bombers de la Pera, la Universitat i l'Ajuntament de Girona i el Consell Comarcal.


Duran ha comentat que "és una neteja que faig cada any després de les riuades que baixen". I això va ser el que va fer aquest diumenge un cop més, però ara amb més participació. En tot cas, destaca que aquestes 1,5 tones de plàstics és una xifra inferior a la d'altres ocasions. En tot cas, hi van trobar de tot: un parell de vàters, senyals de trànsit, una boia del Mundial de rem de Banyoles de l'any 2004, pilotes de futbol, quatre rodes amb llantes i sis pneumàtics.


Els participants que van baixar en caiac de Colomers fins a Verges anaven recollint els residus que trobaven a la riba del riu així com a l'Illa d'Avall i, després, els dipositaven en els punts de recollida que hi ha al llarg del citat tram, on es carregaven en vehicles.


La jornada va finalitzar al voltant de les dues del migdia amb un dinar per a tots els participants.