imageimageimageimageimageimageimageimage

Repoblaran amb perdius la zona cremada de la comarca

foc emporda . Repolblació de perdius a la zona cremada

El departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha lliurat aquesta setmana a la Federació Catalana de Caça un total de 2.538 perdius vermelles perquè les destini a repoblar una vintena de zones cremades en els incendis forestals del passat estiu, inclòs el que va arrassar l'Alt Empordà.

 

Segons ha informat Medi Natural, l'objectiu és iniciar la recuperació d'aquesta apreciada espècie típicament mediterrània, mitjançant la repoblació d'exemplars abans de l'inici de la primavera.

Les 2.538 perdius, que han estat lliurades a 18 societats de caçadors de les comarques gironines, titulars d'àrees de caça afectades pels incendis del passat estiu, han estat instal·lades en gàbies d'aclimatació per posteriorment alliberar-les i repoblar aquestes zones forestals.

 

Divuit aus ja alliberades


Del total d'exemplars, 420 han anat a parar a mans de la Societat de Caçadors de la Jonquera, que ha decidit alliberar ja 18 perdius mentre manté les restants a les gàbies d'aclimatació.

Totes les perdius per a la repoblació són propietat de la Granja Cinegètica de Torreferrusa, a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) i disposen de les garanties sanitàries i genètiques avalades pels centres de referència en la matèria.

 

Els grans incendis del passat estiu van afectar sobretot zones de la comarca de l'Alt Empordà, però també se'n van produir a la Ribera d'Ebre (Rasquera), del Baix Ebre (el Perelló) i Anoia (Prats de Rei).

Segons fonts de Medi Natural, aquests incendis van repercutir de forma important a les poblacions de perdius vermelles, ja que és una espècie estretament vinculada a l'activitat agrícola.

De fet, l'hàbitat d'aquestes aus el conformen un mosaic de matolls baixos amb terrenys pedregosos, boscos petits i camps de cultiu de cereals d'hivern i lleguminoses.

Amb aquesta repoblació, la Generalitat vol recuperar la fauna pròpia d'aquestes zones una vegada que s'ha iniciat ja el procés de regeneració natural dels hàbitats que van patir els incendis.

 

font. emporda.info