imageimageimageimageimageimageimageimage

La Plataforma Salvem St. Aniol s'oposa a la planta de salmorra

NO A LA PLANTA DE SALMORRA INDUSTRIAL EN SÒL RÚSTIC a Sant Aniol

L’empresa Sal Llémena ha presentat un projecte per a tractar i assecar salmorres industrials a Sant Esteve de Llémena i sol·licita una requalificació d’un terreny rústic en industrial, al·legant interès públic. La finca en qüestió està al costat del paratge del’església i en un zona d’influència directe del Riu Llémena. Pretenen construir unes instal·lacions en prop de mitja hectàrea, de 6 metres d’alçada per escampar-hi salmorra. Aquest residu procedent de l’elaboració d’embotits, conté una alta concentració de sal i proteïna i és un greu problema per als ecosistemes, ja que pot salinitzar espais naturals i afectar el desenvolupament de la biodiversitat.

 

Davant d’aquest projecte Salvem Sant Aniol manifesta:

 

  • Diem no perquè la planta perjudicarà l’entorn rural i natural de Sant Aniol.
  • Diem no perquè el tractament d’aquests residus atén a un interès privat i no afavoreix ni al poble ni a la seva gent.
  • Diem no perquè fa ‘quatre dies’ que vam aprovar el POUM en el ue se limita l’expansió industrial que ja ocupa el 62% del terme urbà.
  • Diem no perquè Sant Aniol de Finestres és un municipi reconegut per la qualitat de la seva aigua i no hi ha lloc per a una instal.lació de residus industrials.
  • Diem no perquè generarà un trànsit de vehicles pesants en un entorn protegit i perjudicarà la qualitat de vida dels veïns.
  • I diem no perquè la salmorra no desapareix, la salmorra corroeix els camps i les cases. No deixem que en corrompi el municipi.
  • Diem no i per això hi presentem al·legacions en contra.

A Change.org han creat una pàgina de suport al Manifest contrari a la construcció d’una planta de salmorres industrials al terme de Sant Esteve de Llémena:

http://www.change.org/petitions/no-a-la-planta-de-salmorra-industrial-en-sol-r%C3%BAstic

 

font. salvemsantaniol.blog.cat/