imageimageimageimageimageimageimageimage

Queixes pels abocaments de deixalles al Mas Pallí de Calonge

Mas Pallí - calonge - ecodenúncia

Un sofà, runa i restes d'electrodomèstics, a tocar d'una de les pistes que envolten la zona residencial del Mas Pallí


- Un veí demana que retirin les runes i andròmines dels boscos

- El consistori diu que ho ha de fer l'amo de cada finca

 

 

Un veí de la urbanització calongina del Mas Pallí, Alfred Joanals, ha traslladat un seguit de queixes al consistori pel volum creixent d'abocaments il·legals als boscos de la zona. A més de runa d'obres, de vegades abandonada dins dels mateixos sacs contenidors, i restes de podes, darrerament hi han aparegut portes, mobles i electrodomèstics com ara frigorífics i televisors. Joanals creu que la dinàmica transmet una imatge de deixadesa i, sumada a les restes de vegetació de la nevada de 2010, “pot afavorir el risc d'incendis a l'estiu”.

 

Des de l'àrea municipal de Medi Ambient admeten que han localitzat els punts d'abocament denunciats pel veí, i que n'han netejat els que s'havien produït en punts de servitud pública, com ara la pista que connecta la zona amb Sant Antoni de Calonge. Pel que fa a les deixalles en terrenys de propietat privada, han obert “expedients de disciplina urbanística per aclarir la situació i instar els propietaris dels terrenys a netejar-los”. Al consistori al·leguen que no tenen potestat per netejar en finques privades i “només es pot actuar si s'enxampa l'infractor in fraganti”. Per això mateix, també han alertat els agents rurals per tal que extremin la vigilància i mirar d'evitar que la pràctica s'estengui.

 

Joanals també proposa que la deixalleria municipal sigui més flexible a l'hora d'admetre l'entrada de runes, sense necessitat que el portador hagi de presentar la corresponent llicència d'obres.

 

15.03.12

El veí va notificar per escrit la queixa pels abocaments, per bé que ja ho havia transmès verbalment a la tardor.