imageimageimageimageimageimageimageimage

Denuncien a la Fiscalia dos abocaments il·legals d’aigües residuals a Figueres

abocaments il.legals figueres

 

La ciutat dels detalls també té elements que grinyolen i un d’ells acaba de ser denunciat a la Fiscalia de Medi Ambient de l’Audiència de Girona i a Seprona, el grup de la Guàrdia Civil que s’encarrega d’investigar aquests delictes.

 

Es tracta de dos abocaments d’aigües fecals en dos recs de la ciutat. La irregularitat no és nova i ha estat denunciada en més d’una ocasió pels veïns afectats per les males olors, però ara el cas arriba als tribunals de la mà de l’exregidor Esteve Gratacós, que en nom d’Acció Municipal de Catalunya (AMC) a Figueres ha presentat les dues denúncies.

 

 

“Ho he fet a la Fiscalia i a Seprona perquè l’actual govern de la Generalitat ha eliminat la conselleria de Medi Ambient i ara cal anar a trobar algun departament d’Agricultura i Ramaderia que s’ocupi d’aquests afers.

El que denuncio no és nou, però ja és hora que les autoritats competents, d’àmbit més superior, prenguin les mesures correctes i sancionadores per qui ha tolerat una situació així durant tants anys.

 

Cal recordar que la Llei de Règim Local configura el sistema de sanejament com un servei públic local de prestació inexcusable”, assenyala Gratacós

 

font. horanova.cat