imageimageimageimageimageimageimageimage

Plantes aromàtiques i medicinals ecològiques

Hola a totes i a tots!si teniu una planta aromàtica i medicinal a les mans i voleu conèixer més d'ella, aquí us podem ajudar. Les cinc espècies que hem escollit son la menta, la sàlvia, la farigola, el romaní i la lavanda, per la raó que son les més representatives del nostre entorn, i per tant parlaríem de plantes autòctones. Aquestes plantes presenten moltes avantatges ja que al tractar-se de plantes autòctones, s'adapten molt fàcilment i tenen unes necessitats d'aigua molt semblants a la pluja que es dona al nostra clima mediterrani.

També aprofitem l'avinentesa per parlar-vos de la xerojardineria:

 

El prefix xero- prové del grec i significa sec. La xerojardineria doncs, és la jardineria pròpia, o la més adequada, per les zones més seques. Actualment però, la xerojardineria s'empra com a jardineria autosuficient, que optimitza al màxim tots els recursos, en especial l'aigua, i és aplicable a tot tipus de climatologia. es tracta doncs d'establir un balanç òptim entre els recursos disponibles i les necessitats que ha de satisfer un jardí.

 

Si us interessa aquest tema, els divendres 6, 13, 20 i 27 de juny hi haurà unes Jornades de xerojardineria al Consell Comarcal de l'Alt Empordà organitzades des de l'Àrea de Medi Ambient.

Per més informació podeu consultar al web: www.altemporda.org

 

Plantes medicinals i aromàtiques (Lavandula latifolia característiques semblants a la Lavandula officinalis)

 


 

 

 

 

 

 

 

 

font: mediambientccae.blogspot.com