imageimageimageimageimageimageimageimage

La xarxa Retecork amplia els seus socis

L'Institut del Suro, la Fusta i el Carbó Vegetal d'Extremadura (Iprocor) ha signat un acord d'adhesiu per formar part de Retecork, la Xarxa Europea de Territoris Surers. Amb l'acord. Iprocor i Retecork uniran esforços i treballaran de manera conjunta pel desenvolupament endogen dels territoris surers.

Retecork es va constituir l'abril de 2007 i té seu a Llofriu, juntament amb la delegació a San Vicente de Alcántara a través del territori surers, cofinançat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el Feader. Actualment, la xarxa està integrada per més de 60 entitats i institucions de l'Estat espanyol, Portugal, Itàlia i França.

 

Els seus objectius són defensar els interessos dels territoris surers; contribuir al desenvolupament sostenible des d'una perspectiva socioeconòmica, cultural i ambiental; així com assegurar que l'activitat surera continuï sent un important recurs de desenvolupament local.

 

A més, té com a finalitat promoure estratègies conjuntes de treball entre els socis de la Xarxa en l'àmbit de promoció econòmica per a la millora de la competitivitat i l'obertura recíproca als mercats internacionals. A Retecork hi estan representades les col·lectivitats territorials i institucions no territorials –associacions, patronals i universitats.

 

font: elpuntavui