imageimageimageimageimageimageimageimage

L'illa on la gent s'oblida de morir

Sardenya

Durant una dècada, amb el suport de la National Geographic Society, Dan Buettner ha dut a terme un estudi sobre els llocs on la vida de les persones és més llarga

El projecte va sorgir d'estudis realitzats per Dr. Gianni Pes, de la Universitat de Sàsser, Itàlia i el Dr. Michel Poulain, demògraf belga. L'any 2000, van identificar a Sardenya, com el lloc on hi la la major concentració d'homes centenaris en el món.

 

L'estructura social sembla ser molt important. A Sardenya existeix una actitud social de celebració de persones de la tercera edat, cosa que les manté actives i incorporades a la comunitat, en una especies de família ampliada , fins passats els 100 anys.

Diversos estudis han vinculat la jubilació anticipada, entre els treballadors en les economies industrialitzades, a una reducció d'esperança de vida.

Si ens fixem amb una acurada atenció al que passa en el seu estil de vida, ens adonarem que hi ha més d'una dotzena de poderosos factors que interactuen entre ells per aconseguir aquesta longevitat.

 

font. ecoportal.net